ZIJN

Zijn...

Al even noemen we La Mer een plek om te Zijn.
Steeds meer dringt het tot me door wat Zijn nu werkelijk betekent. Steeds komt er een nieuwe laag tevoorschijn die me laat zien dat ik nog iets mag leren hierin.

Eén van de sleutelwoorden is acceptatie.
Acceptatie van hetgeen er is: welke omstandigheden zich ook aandienen. En acceptatie betekent niet met een brede glimlach alles op een spiritueel-gecensureerde manier accepteren... Nee, niets ontkennen, maar gewoon zien wat het met me doet en er geen oordeel over hebben.

En daar is nummer 2: oordeelloosheid!
Het is een mooie leerles dat oordeelloosheid betekent dat ik er geen waarde of norm aan hecht. Steeds dieper daal ik af in mijn kleine systeem om dit thema te doorgronden.
Hoe kan ik oordelen als ik niet begrijp? En hoe meer ik loslaat en hoe eerlijker ik ben, hoe minder ik begrijp. Leef oordeelloos, sta jezelf en de ander toe te leven en te beminnen.

Joehoe, nummer 3 en 4: loslaten (onthechten) en eerlijkheid!
Loslaten is niet moeilijk als ik besef dat ik alleen mijn gehechtheid eraan moet loslaten. Mijn gehechtheid aan dat fijne of dat droevige gevoel, aan mijn schuldgevoel of mijn minderwaardigheidsgevoel. Ofwel loslaten is het laten gaan van mijn gevoelens. Ik heb ze wel maar ik ben ze niet!
Loslaten is het laten gaan van mijn verleden, het is geweest, ik heb geleerd, en nu mag ik leven vanuit het moment.

En eerlijkheid: eerlijk zijn als ik dingen voel, als ik situaties beoordeel, als ik ongemak ervaar, als... Ja, ook als ik me heel goed voel en weet dat ik gedragen word.
Eerlijk naar mensen, over mijn situatie, over mijn ideeën, over mijn gevoel. Consistent zijn: wat ik zeg, denk en doe zijn in overeenstemming met elkaar.

En alles, alle punten hiervoor genoemd rusten op één ding:

vertrouwen!!!

Als ik vertrouw word ik gedragen.
Als ik wil Zijn 'moet' ik vertrouwen!

 

twee-wekelijkse column

OVerige bewoners van La Mer

Vlinders van La mer

Jazaj, bewoner La Mer

Jazaj, geboren 2003.
Heeft zijn eigen wereld waarin hij bepaalt wie toegelaten wordt. Hij houdt van jagen, loopt liever weg dan dat hij vecht en als hij je aankijkt kijkt hij dwars door je heen.

Dipsy Queen, bewoonster La Mer

Dipsy Queen, geboren 2002.
Houdt niet van vechten en is zeer vergevingsgezind. Ze houdt niet van aandacht van mensen. Ze zoekt haar eigen plekjes op en af en toe laat ze iemand nieuw in haar leven toe.

Bo, bewoner van La Mer

Bo, geboren 2011.
Bo zijn grote liefde is eten! Bo wil het liefste alleen zijn en de koning van het huis. Hij zoekt een plek waar hij tot zijn recht kan komen, want hij is speels, vrolijk en inteliigent!

Aylena, bewoonster La Mer

Aylena, geboren 2011.
Een echt muildier: zeer intelligent, en tot veel bereid mits je met haar samenwerkt. Komt het van één kant, vergeet het dan maar. Zeer sensitief, lief en een schoonheid.

Lola, bewoonster La Mer

Lola, geboren 1999.
Shetlander. Een prachtige oervrouwelijke kracht, een binnenvetter en sterk dominant. Prachtig, natuurlijk en krachtig.

'Wat zit er voor mij in?'

Amber, bewoonster La Mer

Amber, geboren 2012.
Sinds eind februari 2013 op La Mer. Ze heeft ons uitgekozen en na twee dagen waren we helemaal verliefd. Jong, vrolijk, lief, een lichtwezentje.

 

twee-wekelijkse column

Rust en transformatie...
Triodosbank
NL94 TRIO 01 97 97 15 63 
Tnv S Sommers / A Hoogbergen
La Mer  voor inviduen en groepen, met Reiki, rebirthing, coachen en counselen, The Work, Biodanza, Dans, beweging en meditatie...
La Mer - centrum voor zingeving en transformatie in de Bourgogne (Frankrijk)
La Mer: Reiki, rebirthing, meditatie, coaching en counseling, dans, beweging, The Work en Biodanza. Voor groepen en individuen.

menu

even voorstellen...

Vlinders van La mer

Anca Hoogbergen

"In iedereen mag ik de Liefde herkennen "

Voor mij is de kunst van het leven een stap terug te doen, om hulp te vragen, te luisteren naar mijn innerlijke Gids, en dan pas mijn keuze te maken. Op La Mer heb ik een prachtige gelegenheid om mijn weg terug naar echte Liefde te wandelen. Deze Liefde te mogen zien in iedereen die La Mer bezoekt. Ik ben dankbaar dit op deze manier te mogen doen.

 

Dick Kloosterman

“Er zit veel schoonheid in elk mens. Mooi om te zien en fijn om terug te geven.”

Ik heb vele functies bekleed als project-, productie- , interim manager en coach / counselor. Toen ik 44 jaar was stokte de progressie van mijn loopbaan. Ik werd minder tevreden en wilde radicaal breken met alles wat me vasthield. Uiteindelijk vond ik na veel omzwervingen op een stil plekje (vooral in mezelf) mijn drive terug: aandacht besteden aan mijn spiritualiteit en die integreren met mijn managementervaring. Die ervaring en de integratie van beiden is wat ik te bieden heb.

 

 

header La Mer
La Mer  voor inviduen en groepen, met Reiki, rebirthing, coachen en counselen, The Work, Biodanza, Dans, beweging en meditatie...